Ugrás a tartalomra

Üdvözlünk az IBT blogján!

Hódító útjára indítjuk az IBT blogot, ahol a szokásos hírek mellett egy elég erős szakmai vonalat is elindítunk, amiben szakértőink segítségével az IT minden területét érinteni fogjuk. Olvassátok szeretettel! 

Az elmúlt években egyre gyakrabban találkozhattunk a Digital Health (digitális egészségügy) kifejezéssel, ami nem véletlen. Szakmai konferenciák szerveződnek a témában, IT cégeknél külön részlegek alakulnak kifejezetten ennek a területnek a kiszolgálására és a trend nem lassul. De vajon mit is jelent a digitális egészségügy fogalma? Cikkünkben erre keressük a választ.

Egy mobile-first világban gyakorlatilag már mindenki alkalmazásokban gondolkozik. Azonban fontos definiálnia a cégeknek a scope-ot, mielőtt alkalmazásfejlesztésbe kezdenek, ugyanis nem mindegy milyen appra van szükségük. A cikkünkben megnézzük milyen app típusok vannak és azok előnyeit és hátrányait is végig vesszük.

Az IBT alapításakor egy olyan céget és csapatot álmodtunk meg, ahol mindenből a maximumot hozzuk ki. Legyen az projekt, lelkesedés vagy akár egy évértékelő. A tavaly elindított IBT Summit ez utóbbinak az általunk megálmodott változata, ami idén már inkább egy szakmai fórum volt, azonban itt közel sem állunk majd meg!

Napjainkban minden a digitális megoldásokról szól és hogy azok miként változtatják meg nem csak a felhasználók, de a cégek mindennapjait is. A digitális fizetési megoldásokra ez különösen igaz, hiszen a felhasználók egyre inkább ezt a készpénzmentes fizetési módot preferálják és keresik is. 

Az elmúlt hónapokban minden a ChatGPT-ről szólt, ami nem csak az OpenAI chatbotjára hívta fel a figyelmet, hanem az emberek elkezdték felismerni az AI mindennapi és szakmai alkalmazásában rejlő lehetőségeket is. Merüljünk el kicsit abban, hogy mi a ChatGPT! 

Az AI térhódítása nem mostanában kezdődött, azonban a ChatGPT elsöprő sikerének köszönhetően egy egyszerűen és könnyen kezelhető AI eszközt kaptak a felhasználók, így egy kis betekintést is a technológiában rejló lehetőségekről. Nézzük meg kicsit közelebbről az AI fejlődését, hogyan jutottunk el a ChatGPT-ig.