Ugrás a tartalomra

Üdvözlünk az IBT blogján!

Hódító útjára indítjuk az IBT blogot, ahol a szokásos hírek mellett egy elég erős szakmai vonalat is elindítunk, amiben szakértőink segítségével az IT minden területét érinteni fogjuk. Olvassátok szeretettel! 

A biobankok kiemelt témaként vannak jelen a digitális egészségügy területén belül. Nem is véletlenül hiszen napjaink kutatómunkájához már hozzátartozik, hogy a biológiai minták adatait strukturáltan, átlátható és nyomonkövethető módon rögzítsük egy adatbázisban. Az alábbi cikkben a BIMS-rendszerek szerepével és sajátosságaival foglalkozunk a biobankok vonatkozásában.

Az elmúlt években egyre gyakrabban találkozhattunk a Digital Health (digitális egészségügy) kifejezéssel, ami nem véletlen. Szakmai konferenciák szerveződnek a témában, IT cégeknél külön részlegek alakulnak kifejezetten ennek a területnek a kiszolgálására és a trend nem lassul. De vajon mit is jelent a digitális egészségügy fogalma? Cikkünkben erre keressük a választ.

Egy mobile-first világban gyakorlatilag már mindenki alkalmazásokban gondolkozik. Azonban fontos definiálnia a cégeknek a scope-ot, mielőtt alkalmazásfejlesztésbe kezdenek, ugyanis nem mindegy milyen appra van szükségük. A cikkünkben megnézzük milyen app típusok vannak és azok előnyeit és hátrányait is végig vesszük.