Ugrás a tartalomra

Egészségügyi folyamatok és adatok digitalizálva - Smart regiszter

Az adatok elérhetősége és kezelése ugyanolyan kritikus az egészségügyben, mint a nagyvállalati környezetben. Az IBT-nél kiemelt figyelmet szentelünk a digitális egészségügyi megoldásoknak, ezért is terveztük és valósítottuk meg a Smart regisztert, amely nem csak az adatok rögzítésére, hanem azok feldolgozására és kezelésére is egy könnyen kezelhető megoldást nyújt a páciens életút követésében. A mostani cikkünkben ezt ismerhetitek meg. 

Egészségügyi folyamatok és adatok digitalizálva - Smart regiszter

Az egészségügyben, különösen a páciensellátásban kiemelten fontos feladat a folyamatok támogatása, a kutatási célok hatékony kiszolgálása, valamint az objektív adatszolgáltatás biztosítása.  Ahhoz, hogy ezek a kritériumok maradéktalanul teljesüljenek egy olyan korszerű adatkezelő regiszter megoldásra van szükség, ami igazodik a mindennapi folyamatokhoz és információval látja el használóit. Ezen igény kiszolgálására alkottuk meg a Smart regisztert.  

A rendszer felépítésében és az adatmodell kialakításában is egy kifejezés lebegett a szemünk előtt: Középpontban az Ember.  

A Smart regiszter funkciói, alkalmazása 

Az első lépés az adatok strukturált digitális tárolása, hiszen az adatok papíralapú kezelésével annyi idő megy el, ami drasztikusan lassítja a betegellátást. Ez volt az alapprobléma, ami miatt megszületett a Smart regiszter, mint megoldás. A páciens adatok strukturált, digitális kezelése mellett a kapcsolódó dokumentációk és társrendszerekkel való integráltság egy kritikusan fontos funkciója kell legyen egy ilyen rendszernek, hiszen így érhető el annak univerzális alkalmazása.  

Smart regiszter Palladis cardio variants

A rendszerünk felületei rugalmasan követik a páciensek életútját, valamint lehetővé teszik a páciens adatok strukturált kezelését. A rendszerekben kialakított felhasználóbarát felületek a folyamatokhoz tervezve és azokhoz tökéletesen illeszkedve kerülnek kialakításra, így nem csak az adatok rögzítését, hanem a megjelenített információk egyszerű átláthatóságát is segítik.  

Moduláris keretrendszernek köszönhetően elérhetőek előre elkészített, de testreszabható komponensek, amik alkalmasak genetikai vizsgálatok (TSO500, TST170), kardiogenetikai vagy specializált betegség (CLL, PID, ITP) kezelésére.  

A regiszter segítségével nem csak egyenként lehet keresni és elemezni az adatokat, hanem akár több páciens valamely azonos tulajdonság szerinti összehasonlítása is lehetséges, illetve egyszerűen el tudunk készíteni benchmarkokat a kutatásokhoz. Továbbá a rendszer magasszintű biztonsági jogosultságkezelés mellet, tárolja a páciens adatok, akár feltöltött klinikai állományokkal egyben. 

Smart regiszter pid pbi

A Smart regiszter adatrögzítési és keresési felületei követik a páciens kórelőzményeit és életútját, amivel nem csak hatékonyabbá tudjuk tenni a kezelési folyamatot, hanem a klinikai folyamatokat is optimalizálni tudjuk. Az egyénre szabott betegellátás szakszerű támogatása azonban csak egy része a megoldásunknak, hiszen ezáltal lehetőségünk nyílik az adatok elemezhetőségére, ami támogatja a kutatási tevékenységeket is.

Hatékonyság az egészségügyben 

Köszönhetően a regiszter moduláris kialakításának a regiszteren belüli elemzések mellett külső elemző eszközök (mint például a Power BI) is könnyedén kapcsolhatóak a rendszerhez, ezzel is tovább növelve a professzionális riportok egyszerű készítését és mélyebb analitikák elvégzését. 

Smart regiszter pid dash

Amint azt láthatjátok a Smart regiszter megoldásunk nem csak szimplán támogatja a betegellátás digitalizálását, hanem az elérhető páciens adatok megfelelő feldolgozásával a klinikai kutatások és kezelések hatékonyságát is képes felgyorsítani.  

Ha szeretnétek többet megtudni arról, hogy miként tudjátok a Smart regiszter megoldásunkat Ti is implementálni, akkor keressetek minket az smartreg@ibtconsulting.hu címen és egyeztessetek egy konzultációt velünk!    

Legújabb blogbejegyzések