Ugrás a tartalomra

Sokkal több, mint egy évértékelő: IBT Summit

Az IBT alapításakor egy olyan céget és csapatot álmodtunk meg, ahol mindenből a maximumot hozzuk ki. Legyen az projekt, lelkesedés vagy akár egy évértékelő. A tavaly elindított IBT Summit ez utóbbinak az általunk megálmodott változata, ami idén már inkább egy szakmai fórum volt, azonban itt közel sem állunk majd meg!

Sokkal több, mint egy évértékelő: IBT Summit

Az évértékelő események nem számítanak újdonságnak a vállalati életben. Mi viszont szeretjük ezt is a magunk módján csinálni. A járvány sújtotta években kevesebb esélyünk volt személyesen összehozni a csapatot, de szerencsére ennek ellenére 2020-ban és 2021-ben is sikerült pár közös, bár akkor még többnyire online eseményt összehoznunk. A tavalyi évben viszont minden adott volt ahhoz, hogy az elképzeléseinkhez méltó, első IBT Summitot megrendezzük, amivel már akkor is nagy terveink voltak és idén úgy gondoljuk sikerült is egy kis ízelítőt adnunk a kollégáknak, hogy mit szeretnénk elérni vele.

Az IBT Summit háttere

Ars poeticánk, hogy egy cég nem csak a számtalan projekttől és a nagy bevételtől válik sikeressé, hanem az ezekhez vezető úttól és a csapatnak köszönhetően is. Ezt a gondolatmenetet tovább folytatva azt szerettük volna, ha a kollégák nem csak részesei a fejlődésnek, de transzparens kommunikáción keresztül ők is tisztában vannak azzal hol van most és hova tart a cég, hiszen közös céljaink vannak, amiket közösen fogunk elérni. Azonban nem kívántunk beállni azon évértékelők sorába, amikből sokszor csak az ingyen pogácsa és üdítők maradnak meg az embereknek. Egy olyan fórumot szerettünk volna létrehozni erre, ahol közösen tudjuk megvitatni az elmúlt év történéseit, megünnepelni az eredményeket és beszélni a jövőről. Mindezt egy olyan köntösben, ahol nem prezentációk sorozata mutatja ezt be, hanem elmondjuk, hogy mit jelentett nekünk az elmúlt időszak, milyen kihívásokkal kellett megbirkóznunk és őszintén tudunk arról beszélni, hogy hova szeretnénk cégként és közösségként eljutni.

IBT-summit-logo

2022-ben egy remek első IBT Summittal sikerült megágyaznunk egy olyan évente ismétlődő eseménynek, ami szerintünk minden fenti kritériumnak nem csak eleget tesz, de évről évre új szintet fog elérni.

2023 - Szakmai előadások és vízió

A visszajelzések alapján az idei esemény elsöprő sikert aratott. Kimozdítottuk az eseményt az iroda falai közül és olyan szakmai előadókat hívtunk meg, akik nem csak egyszerűen a szakterületükön nyújtottak kiemelkedő teljesítményt, hanem abszolút releváns témákkal járultak hozzá a mostani és jövőbeli projektekhez.

Andó Mihály, software craftsmanship trainerként egy igazi szemléletformáló előadást tartott nekünk arról, hogy miként válhatunk szoftverfejlesztőkből egy profi szakemberekből álló, high performing IT csapattá.

IBT_Summit-2023-Misi

Míg dr. Bödör Csaba által betekintést kaphattunk az onkológia és molekuláris diagnosztika területére. Közérthetően beszélt nekünk az onkológia területeinek specifikumairól és a precíziós molekuláris diagnosztika szerepéről a mindennapi gyakorlatban. Aztán kitért arra, hogy milyen szerepe van ebben az IT-nak és hogyan is jön a képbe az IBT.

IBT_Summit-2023-Csaba

Ezek után Kele Szilárd, az IBT technológiai és innovációs vezetője mutatta be az elmúlt év számait, hogy mennyi kollégával bővült a csapat, mennyi IBTechLab előadásunk és projektünk volt, de még arra is kitért, hogy hány hektoliter kávét fogyasztottunk el a projektek leszállítása közben. Szili 2022-ben csatlakozott az IBT-hez innovációs vezetőként, így mondhatni az ő szemüvegén keresztül tudtunk visszatekinteni a számokra.

IBT_Summit-2023-Szili

Végül Bödör Laci értékelte az elmúlt időszakot, többek között, hogy mire lehet büszke az alig 5 éves IBT Csapat, hol tartunk most, mi mindent építettünk és értünk el közösen ez idő alatt. Sokat beszéltünk a jövőről, a céljainkról, az előttünk álló időszakról és kihívásokról. A legfontosabb cél az volt, hogy a Csapat tökéletesen tisztában legyen a cég stratégiai irányaival, víziójával és mindezt világosan prezentálni tudjuk a Kollégáink számára.

Egy mindenkinek szóló szakmai nap

Az IBT Summit nem egy egyszerű, belső eredményhirdetés, hanem egy óriási potenciállal rendelkező kezdeményezés, akárcsak az olyan belső kezdeményezéseink, mint az IBTechLab előadások vagy az IBT Academy programunk. A célunk, hogy a jövőben még magasabb szintre emeljük ezt a rendezvényt és egy akár több napos szakmai fórummá fejlődjön, ami nem csak a Kollégáknak szólna, hanem több meghívott partnernek, leendő kollégáknak és leendő partnereknek is.

"Egy olyan lehetőséget szeretnénk teremteni, ahol megismerkedhetnek velünk, ahol meg tudjuk mutatni magunkat, ahol a meglévő és új kollégák mellett a partnerek is betekintést nyerhetnek a cég életébe. Mi pedig megmutatjuk miről is szól az IBT!"

Legújabb blogbejegyzések