Ugrás a tartalomra

Ismerjétek meg az IBT Academy-t, ahol a naprakész tudás van fókuszban

Egy olyan szakmai fejlődési utat álmodtunk meg, ami nem csak a gyakornokoknak lehet csábító, hanem a medior és senior kollégákra is gondol, hiszen az IT szolgáltatási piacon az egyik legfontosabb kézség a naprakész tudás, míg a munkavállalók számára a fejlődési lehetőségek vannak előtérben. Így született meg az IBT Academy szakmai programunk! 

Ismerjétek meg az IBT Academy-t, ahol a naprakész tudás van fókuszban

Az IT szektorban kiemelten fontos, hogy állandóan fejlesszük a soft és hard skilleket, mindig releváns tudással rendelkezzünk a legkorszerűbb technológiákkal és metodológiákkal kapcsolatban. Egy projekt sikeres leszállításában kulcsfontosságú a szakemberek felkészültsége és az egész projekt  is jelentősen gördülékenyebb lehet a megfelelő eszközök alkalmazásával. Ezt felismerve (és elismerve) alkottuk meg az IBT Academy koncepcióját, ami a gyakornoki programtól kezdve a vezetőképzésig minden kollégánknak lehetőséget kínál a fejlődésre.   

Gyakornoki program 

Az igazi szakemberekért nagy harc folyik a munkaerőpiacon és nehéz is megtalálni egy szolgáltató cég profiljába tökéletesen illeszkedő tudással rendelkező medior-senior szakembert. Viszont mi van, akkor ha valaki már a felsőfokú tanulmányai közben integrálódik a céges kultúrába és projektekbe? Véleményünk szerint így lehet a legkorábban elcsípni a jövő tehetségeit. A gyakornoki programunkkal nagyon célzottan, adott szakterületekre keresünk gyakornokokat, akiket senior kollégáink vesznek szárnyaik alá és valós, gyakorlati tudást tudnak szerezni aktuális projekteken keresztül. 

ibt-gyakornok-david

A gyakornoki programunkban egyszerre maximum 3-5 fő tud részt venni, hiszen így tudjuk garantálni, hogy mindenkire elegendő időt fordítsunk A program maga 5-6 hónapos időtartamra szól, amit követően a már integrálódott gyakornokainknak rögtön felajánljuk a lehetőséget arra is,hogy főállású kollégaként folytassák velünk a szakmai életútjukat.  

Önfejlesztés és képzések 

A már szakmai tapasztalattal rendelkező kollégák képzése és szakmai fejlődése szintén kiemelten fontos, hiszen gyakorlatilag hétről-hétre jönnek új, hatékonyabb metodológiák és technológiák, amikkel hatékonyabban tudjuk elvégezni a projekteket. Mi pedig meg is adjuk a lehetőségét annak, hogy ezeket elsajátítsák a kollégák. Lehetőségük van akár külsős képzéseken is részt venni, de mindenkinek biztosítunk e-learning lehetőséget, hogy szabadon választható kurzusokat tudjanak elvégezni, ami a szakterületükhöz kapcsolódik. Továbbá belsős workshopokkal is segítjük a szakmai fejlődést, aminek a keretein belül különböző területek szakértői tartanak előadásokat. Ezt IBTechLab névre kereszteltük el.   

Vezetőképzés 

A szakmai fejlődés természetesen vezetői szinten sem áll meg. Az egyéni és csapatszintű fejlődés tekintetében elengedhetetlennek tartjuk, hogy vonalbeli vezetőinknek is egy inspiráló szakmai fejlődési utat kínáljunk. Nem csak az egyéni előrelépés, hanem az egész csapat szempontjából kiemelten fontos, hogy az operatív irányításért felelős kollégák a megfelelő készségek birtokában legyenek. Ennek érdekében szakterületi hard és általános soft skilleket célzó tréningeken és vezetői coachingon való részvételre bíztatjuk a vezetői feladatokat ellátó kollégáinkat, ami lehetőségeket természetesen meg is teremtónk nekik. 

IBTechLab programok 

Bár nem az IBT Academy programunk szerves részét képezik az IBTechLab előadások, de ezek célja nagyon egybevág a képzési programjainkkal. Házon belüli előadások sorozata, amiben egy adott szakterület felelőse ad betekintést a kollégáknak egy akár addig teljesen scope-on kívül eső témában. Hogy még izgalmasabbá tegyük ezeket az előadásokat külsős szakértőket is meghívunk ezekre az alkalmakra előadni és természetesen igyekszünk mindezt egy interaktív előadássá alakítani . 

IBTechLab_Adatboltortenet-2022

Nem csak számunkra fontos, hogy a kollégáink felkészültek legyenek, hanem iparági szinten elmondható, hogy fejlesztéssel és projektvezetéssel csak úgy lehet foglalkozni, ha naprakész tudással és átfogó iparági ismeretekkel rendelkeznek a projekteket vezénylő emberek. Így tudjuk biztosítani a partnereink igényeire szabott megoldásokat és a legmagasabb elvárásoknak megfelelő minőséget.  

Ha szeretnétek többet megtudni és jobban megismerni az IBT Academy-t, akkor vegyétek fel velünk a kapcsolatot és beszéljünk róla!

Legújabb blogbejegyzések