Ugrás a tartalomra

Az IBT története – Kezdetektől a jelenen át a jövőig

Minden cégnek van egy története, de nem minden történet kezdődik ennyi év tapasztalattal a háta mögött. Az IBT megalapítását sok évnyi tapasztalatszerzés előzte meg, aminek köszönhetően pontosan tudtuk milyen céget szeretnénk felépíteni és mire van szüksége a leendő partnereinknek. Ismerjétek meg az IBT sztorit! 

Az IBT története

Az IBT elindulását több szakmai siker és megannyi év tapasztalatszerzés előzte meg. Nem csak egy IT fejlesztéseket szolgáltató cég szerettünk volna lenni, hanem egy olyan tapasztalt szakemberekből álló Csapat, akik már több meghatározó projektet szállítottak le a hazai piacon, megbízhatóságuk és tudásuk egyedülálló. Az IBT-t azzal a céllal hoztuk létre, hogy profi end-to-end leszállításra specializált delivery csapatokat alakítsunk ki, akik technológiai és üzleti tudásukkal komplex digitalizációs megoldásokat biztosítanak a Partnereik számára. Mindemellett pedig nagyon konkrét elképzelésünk volt azzal kapcsolatban, hogy mint légkör mit szeretnénk létrehozni az IBT-ben és ebben nem ismertünk kompromisszumot! És ahogy mondani szokták, a többi már történelem.  

Az IBT ars poeticaja 

A kezdetektől őszinte és egyben egyedi felfogással álltunk neki a cégépítésnek, ami nem csak a céges belső légkört, hanem a partnerekhez való hozzállást is meghatározta. A cél az volt, hogy egy közvetlen, egymást elismerő és tisztelő partneri közeget alakítsunk ki, ami az információ szabad áramlását biztosítja és ezzel nem csak egy mindenki számára kellemes légkört teremt, hanem a hatékonyságot is növeli. 

Bödör Laci 2019-ben megírt Linkedin bejegyzése a mai napig tökéletesen összefoglalja az IBT esszenciáját. 

“Egy olyan kiváló Csapatot és közösséget építünk, amelyben a bizalom és megbízhatóság a legfontosabb együttműködési alap. Egy olyan Csapatot, amely elkötelezett a fejlődés és innováció irányában, amely eltökélt a közös sikerekben és amelyhez jó tartozni. Egy olyan Csapatot, amely büszke arra, hogy IBT-s.” 

A kezdetek 

Az indulás előtt temérdek találkozó és egyeztetés volt - leendő Kollégákkal és Partnerekkel, hogy rögtön egy olyan csapattal léphessünk ki a piacra, akikkel ki tudjuk szolgálni az üzleti igényeket és az előttünk álló kihívásokat. Ennek köszönhetően már az indulás évében 10-en voltunk az IBT-ben, akiknek nagy része olyan régi ismerős, kolléga, barát volt, akivel már dolgoztunk együtt és bőven bizonyították a szakértelmüket a piacon.  Egyértelmű fókuszban a szoftverfejlesztés és digitalizációs megoldások leszállítása volt, iparágtól és technológiától függetlenül. Bár egy konkrét elképzelés volt a fejünkben azzal kapcsolatban, hogy mely iparágakban tudjuk a legnagyobb segítséget nyújtani a Partnereknek, de az elején az volt a célunk, hogy minél szélesebb körben hírünk menjen és ezért nem korlátoztuk le iparágakra a szolgáltatási körünket. És az idő minket igazolt... 

Az elmúlt évek fejlődése napjainkig 

Gyorsan sikerült beindítanunk a céget olyan Partnerekkel, akik a kezdetektől megbíztak bennünk és ennek köszönhetően a cég fejlődése is remek úton haladt. Egyre több Partnerünk és megbízásunk lett és évente 5-10 fővel bővült a csapatunk is, hogy ki tudjuk szolgálni a megnövekedett számú megrendelést. A meglévő Partnereknél pedig sikerült folyamatosan fejlődnünk és nem csak egy-egy projektre szóló együttműködéseink lettek, hanem Ők is hosszútávon gondolkoztak velünk kapcsolatban. Széles iparági körben kezdtünk és mozgunk ma is – legyen az akár bank, biztosító, telco, logisztika, vagy a fintech szektor. Betettük a lábunkat egy számunkra új és nagyon izgalmas iparágba, az egészségügyi digitalizáció területére. Mindezek mellett az újabb felmerülő feladatok azt is kiadták, hogy egy ügyfélnek sokkal komplexebb partnerre van szüksége, így az E2E leszállítás fókusz mellett elindítottuk az adat és BI üzletágunkat is, amely tudás alapból is szunnyadt mind a kollégáknál, mind a tulajdonosoknál, úgyhogy csak aktivizálni kellett azt.  

IBT_Future

Elindítottuk az IBT Academy programunkat is, ami a gyakornoki és képzési programunk, amire nagyon büszkék vagyunk. Az indulás óta már több gyakornokunkból lett főállású kollégánk különböző részlegeken és azóta is mindig vannak ígéretes, tehetséges gyakornokok a csapatunkban. Emellett az IBTechLab előadássorozatunkat is útjára engedtük, ami belsős, szakmai előadásokat foglal magában az IT különböző területeiről. Ezeket az előadásokat a kollégáink tartják, akik a területek szakértői, de több esetben külsős szakértőket is meghívtunk már, hogy még teljesebb iparági képet adjanak egy-egy témáról. Mindkettő kezdeményezés tudatos építése a cél - szeretnénk mindkettővel erős és egyedi brandet építeni, amelyek megkülönböztető és vonzó jellegel bírnak IBT-n belül és kívül is. 

Mit rejt a jövő 

Röviden: Eddig csak bemelegítettünk, és most következik az igazi munka! Az elmúlt 4 évben gyakorlatilag megalapoztuk azt, amit az elkövetkező években építeni és fejleszteni fogunk. Az 5. évünkbe léptünk, amit egy kiemelten fontos évnek tartunk a fejlődésünk kapcsán. Valahogy úgy fogalmaznánk, hogy a gyerekkorból a tinédzserkorig kell elvinnünk a céget a következő pár évben.

Most kell mindent beleadni, most kell mindenből a legjobbat hozni és a korábbiaknál is többet, jobbat és még profibbat kell teljesíteni. Növekedésünket tekintve meghatározó évek következnek - ezért is nyitottunk új üzletágak irányába, innovációs területet hoztunk létre, több szakmai és szervezetfejlesztési kezdeményezést is elindítottunk.

Az MI, blockchain, gépi tanulás meghatározó szerepet fog betölteni az iparág jövőjében és jövendőbeli projektjeink és/vagy saját termékeink kapcsán is. Az end-to-end projektek és megoldások szállítása mellett belefogtunk saját termékfejlesztésekbe is, amelyek eredményeit hamarosan látni is fogjátok. Mindezekkel együtt nem titkolt célunk, hogy a közeljövőben elindítsuk a külföldi terjeszkedésünket is, így kibővítsük elérésünket az országhatárokon túlra is. 

Future

Mindezek mellett pedig továbbra is él a kezdeti célkitűzésünk: egy szuper munkahely akarunk lenni, ahol menő projekteken, klassz emberekkel – a legjobb keretek között lehet alkotni! Arra törekszünk, hogy egy olyan szereplője legyünk a hazai IT szolgáltató szektornak, ahol az emberek jól érzik magukat és mesélnek arról, hogy nálunk milyen jó dolgozni. 

Ha kedvet kaptatok ahhoz, hogy jobban megismerjetek minket, csatlakozzatok a csapatunkhoz vagy van egy projektetek, ami megoldásra vár, akkor pedig írjatok nekünk az info@ibtconsulting.hu címre.  

Legújabb blogbejegyzések